Taze Kayısılı Kek – Tatlılarım

Pişirmeyi ve yemeyi seviyorum diyorsanız elmanın bol olduğu bu günlerde en lezzetli pastayı yapıyoruz!

Kayısılı keki yapmak için kayısıları güzelce yıkıyoruz.

Dolap, rendenin en iyi kısmıdır.

Küçük bir tencereye rendelenmiş kayısı ve 1 su bardağı şekeri koyup 1-2 dakika pişirin. Pişiririz.

Pişen kayısı reçelini soğumaya bırakıyoruz.

Keki yapmak için bir kapta sıcaklığına gelen yumurtaları 4 şeker ve vanilyayı ilave bir karıştırıcı ile parlak bir renk alana kadar çırpıyoruz.

Kuru kayısıları karışıma ekleyin ve karıştırın.

Son olarak un, kabartma tozu, tarçın ve cevizleri ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Yağlanmış kek kalıbına döküp fırını 180 derecede ısıtıyoruz.

15 dakika. 180 derecede pişirip fırını 170 dereceye düşürüyoruz.

40 -45 dakika kontrollü bir şekilde. Kahverengi olana kadar pişiriyoruz.

Kayısılı kekimizi hazırlayacaklara kolay gelsin.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın