Taze fasulye, Türk mutfağının en popüler sebzelerinden biridir. Sadece yenmekle kalmayıp salamurası, iştah açıcı ve kızartması da yapılan yeşil fasulye oldukça besleyici ve doyurucudur.
Tarifte sunacağımız lezzetli taze patates kızartması. Üstelik domates ve sarımsakla daha da lezzetli oluyor. Ayrıca çok kolay. Yeşil fasulye pişirmekle uğraşmak istemeyenler için de harika bir alternatif. Afiyet olsun şimdi…
Dersler
- 350 gr. Yeşil fasulyeler
- 2 domates
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
yapılışı
Öncelikle yeşil fasulyelerin saplarını ve kemiklerini temizleyin. Daha sonra dilerseniz ortadan ikiye kesin. Ardından güzelce yıkayıp kurulayın.
Büyük bir kapta aldığınız yeşil fasulyelere zeytinyağı, rendelenmiş domates, rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyin. Sonra iyice karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yeşil fasulyeleri yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Fasulyeli patates kızartması bir öneri sunuyor
fırından aldığınız taze patates kızartması; Yanında pilav ve sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.