Tek telli açma tarifi için malzemeler
- .1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket hazır maya ahududu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 2 yumurta (1 tanesi fırçalamak için ayrılacak)
- 1 çay kaşığı tuz
- 7 su bardağı un (unu dikkatlice ekleyin)
- Ghee
Tek telli açma tarifi nasıl çalışır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Maya, ılık su, ılık süt, toz maya ve şekerin bir çırpma teli ile karıştırılmasıyla aktif hale getirilir.
- Yağ ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Unla birlikte tuzu da ekleyip unu azar azar ekleyerek ele biraz yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurun üzerini örtüp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra havasını alıp tezgaha alalım.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle beze oluşturacak şekilde yuvarlayalım.
- Bir kaseye sıvı yağı ekleyip ayrı bir tepsiyi yağlayalım, yağlanmış tepsiye bezeyi koyalım.
- Üzerlerine tekrar sıvı yağ koyup her birine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim.
- Tezgahın üzerinde elimizle açıp şekil verelim. Tepsiye dizip vaktiniz varsa 10-15 dakika dinlendirelim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını koyalım.
- Susam, çörek otu vb. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
Fotoğraflı tel ayırma tarifi
“Tel Tek Ayrıldı” yazısı ilk olarak Urfa Haber’de yer aldı – anlıurfa Haber – Urfa Son Dakika.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]