Tek tel yuvası

Tek telli açma tarifi için malzemeler

  • .1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket hazır maya ahududu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 yumurta (1 tanesi fırçalamak için ayrılacak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un (unu dikkatlice ekleyin)
  • Ghee
Tek telli açma tarifi nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Maya, ılık su, ılık süt, toz maya ve şekerin bir çırpma teli ile karıştırılmasıyla aktif hale getirilir.
  2. Yağ ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
  3. Unla birlikte tuzu da ekleyip unu azar azar ekleyerek ele biraz yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  4. Hamurun üzerini örtüp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
  5. Hamurumuz mayalandıktan sonra havasını alıp tezgaha alalım.
  6. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle beze oluşturacak şekilde yuvarlayalım.
  7. Bir kaseye sıvı yağı ekleyip ayrı bir tepsiyi yağlayalım, yağlanmış tepsiye bezeyi koyalım.
  8. Üzerlerine tekrar sıvı yağ koyup her birine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim.
  9. Tezgahın üzerinde elimizle açıp şekil verelim. Tepsiye dizip vaktiniz varsa 10-15 dakika dinlendirelim.
  10. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını koyalım.
  11. Susam, çörek otu vb. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.

Fotoğraflı tel ayırma tarifi

“Tel Tek Ayrıldı” yazısı ilk olarak Urfa Haber’de yer aldı – anlıurfa Haber – Urfa Son Dakika.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın