Tekir Balık Tarifi (Izgara) – Tariflerim

Sezonun bu zamanı hazır olan balıkları daha çok yiyelim. Tekir balığı küçüktür, en sevdiğim balıklardan biridir, çok lezzetlidir.

Kızarmış Tekir Balık Tarifi için balığımızı aldıktan sonra almadıysak hazırlayıp temizliyoruz (tekir küçük olduğu için pulları barbunya gibi değil ama mecbur kalırsanız. Bıçağın arkasıyla, yine de çıkacaktır) ve sonra yıkayın.

Tekir balıklar un, tuz ve mısır karışımına batırılıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ döküldüğümüz bir tavaya alınır.

Bir tarafı pişince kapak yardımıyla çevrilir ve alt kısmı da hamsi gibi pişirilir.

Salatamız hazırsa sofraya hoşgeldiniz.

Başvuru yapanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın