Tel Tel Pastane Açılışı – Tatlılarım

Tel Tel Pastane Tarifi için sütü ısıtıp bir karıştırma kabına alalım, şeker ve mayayı ekleyip 10 dakika pişirelim, başlamasını bekleyelim.

Daha sonra kalan malzemeleri ekleyin ve azar azar un ekleyerek ele kulak gibi yapışmayan bir hamur elde edin.

Üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat bekletin.

Hamurdan mandalina topları yapalım.

Tüm bezeleri yaptıktan sonra üzerini kurumaması için nemli bir bezle örtüyorum.

Daha önce yaptığımız bezeyi alıp yağlı zeminde ellerimizle açalım.

Dilerseniz bu sırada tereyağını sürebilirsiniz ya da peynir ekleyebilirsiniz. Ayrıca açıklığa kavuşturabilirsiniz. Ben sade tepsi ve tereyağ tepsisi yaptım.

Açtığımız hamuru bir tabak büyüklüğünde satalım. İki ucundan tutup biraz bükelim ve iki tarafını üst üste koyalım.

Yağlanmış tepsiye dizin. Hepsini aynı şekilde yapalım.

Tepsi başına 20 dakika. Bekledikten sonra yumurta sarısını kullanalım ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın