Tencerede ıslak kek tarifi için malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 bardak un
Bir kasede ıslak kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri mikserle çırpın.
- Yağ, süt ve kakaoyu ekleyip çırpalım ve bu karışımdan 1,5 su bardağı alıp kenara alalım.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş karışıma ekleyin ve çırpın.
- Orta boy yapışmaz bir tencereye alıp tereyağı ve un ile yağlayalım.
- Kapağı kapatalım, ocağın ortasını alçaltalım ve 40-45 dakika kontrol ederek pişirelim (ocağı fazla açmayın, çok kısık olmalı)
- Bakalım kürdan ile pişti mi, kürdan hamuru lekelediyse biraz daha pişirelim.
- Kaynayınca altını kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
- Sosun Yapılışı: Ayırdığımız 1,5 su bardağı sosun içine 1 su bardağı sütü ekleyip kürekle karıştıralım, kaynamaya bırakalım ve ilk ısısı geçince kekin üstünden yavaş yavaş dökelim. böylece eşit olarak yayılır.
- Dipte biraz yapışmış olabilir, kenarlarını ve tabanını elimizle kontrol edip çıkaralım.
- Bir tepsiye ters çevirelim, ılıkken kürdan ile delin, üzerine sosu yayın (sosun emilmesi için), kekimizi kesip ceviz kırıntıları ile servis edelim.
Resimli tencerede ıslak kek tarifi
Kasedeki ıslak kek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]