Merhaba. Sufle yapmak için fırına ihtiyacınız yok. Bir tencerede büyük sufleler de yapabiliriz. Ayrıca, kolay. Yumurta gibi kokmayan suflelerimizi yapmaya başlayalım, en önemlisi sıvı çikolatalı yumuşak buharda pişirilmiş bir kek. Eminim her gurme tekrar isteyecektir. Bu senin en önemli sırrın olacak. Gelelim tasarıma.
Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpın.
Çırptıktan sonra sütü ve yağı ekleyip tekrar çırpın. Kakao süzülür ve eklenir, daha sonra un süzülür ve eklenir, son olarak kabartma tozu süzülür ve mikserin en düşük hızında tekrar çalkalanır.
Kek karışımı sıcak kahve ve süt fincanlarına bölünür. tüm bardaklar
Uygun bir derin tencereye yerleştirilirler. 1 adet ilave edilmeden yarım su bardağı kadar sıcak su dökülür.
Ardından bardağın geri kalanı yerleştirilir. Bu, sıcak su dökülürken bardaklara su dökülmesini önlemek içindir. Daha sonra tencere ocağın ortasına yerleştirilir ve alt kısmı tamamen açılır.
3 dakika. Açık kapaklı pişirilir.
Ardından tencereyi temiz bir havluyla örtün ve kapağı kapatın. Bir havlu koyduğumda, ateşe değip yanmaması için kapağın üzerine bağlarım.
8 dk. Bu şekilde pişerler ve kapak açılır. (Kullandığınız kap veya tabaklar ince ve uzun ise 8 dakika pişirin. Kapağı kapatılır. Kısa ise 7 dakika pişirilir. Kapalı) Ardından tencerenin kapağı açılır. Bardaklar dikkatlice çıkarılır. (ellerinizi yakmamaya dikkat edin. El bezi veya maşa kullanın). Sufleleriniz hazır.
İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpilebilir veya sıcak servis edilebilir.
Ben kahve fincanlarını sütlü kullandım çok fazla doldurdum 6 tane çıktı biraz koyup 7 tane alabilirsiniz.
Not: 2 tane soğutup buzdolabına koydum, ertesi gün yediğimde tadında ve iç kısmında hiçbir değişiklik olmadığını hissettim. (Mikrodalgaya veya büyük bir cezveye sıcak su koyarak birkaç dakika ısıtabilirsiniz)
Deneyecek olanlara bol şans. Deneyen varsa cevap verirse sevinirim. .
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]