Tepside Peynirli Börek – Tatlılarım

Tepside Peynirli Börek Tarifi için,

Kek hamurumuz için yaş mayayı 1/2 su bardağı ılık su, şeker, bir yemek kaşığı un ile karıştırıp 15 saat bekletiyoruz.

Daha sonra karıştırıp ılık sütümüzü, eritilmiş tereyağımızı, yumurtamızı ve tuzumuzu ekliyoruz.

Unumuzu kontrollü bir şekilde döküp sert bir hamurla 25 dakika karıştırıp kurumaya bırakıyoruz.

İnce kıyılmış maydanozu peynirle karıştırıp mayalı hamura güzelce karıştırıyoruz.

Yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve yağlanmış spatula ile yayın.

15 dakika tepside bekletin. Dinlenmeye bırakın, yumurta sarısı ile yıkayın, üzerine susam ve çörek otu serpin ve 200°C’de altın sarısı olana kadar pişirin.

Tepsideki Peynirli Börek hazır.

yemek ister misin 💕

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın