Puf böreği, bu işlemin birkaç kez tekrarlanmasıyla yapılan, yuvarlanıp sıvı yağ ve tereyağı ile kaplanmış bir hamurdur.
Zaman alıcı ve imalatı zor olduğu için hazır ambalajlarda satılmaktadır. Bu nedenle kısa sürede lezzetli kek ve tatlılar hazırlayabilirsiniz.
Buzdolabında soğuk tutulurlar. Çıkarıldıktan sonra uzun süre bekletilmeden kullanılmalıdır. Bir yağ parçası olduğu için özellikleri bozulabilir.
Yufka kullandığımız bu kek tarifinde yumuşaklığı su sesi veriyor. Hamurunuz fazla ve milföy hamurunuz az ise farklı bir şey yapıp ortasını kullanabilirsiniz. Tadı değişmiyor. Hamurum küçük olduğu için ortasındaki hamuru kullandım ve içi için ezdim.
Böreğin üstü ve altı milföy hamurundan olacak.
Elinizle biraz kabartma tozu ekleyin veya biraz un serpin ve merdane ile toz haline getirin. Bir fırın tepsisinin ortasına da koyabilir veya un kullanmadan sararak açabilirsiniz. Tepsinin altını üç tane ile örtün.
Soda, süt, yağ ve yumurtayı karıştırarak sos yapın. Önce yumurtayı çıkarın. Daha sonra biraz sıvı malzeme ekleyin ve homojen bir karışım elde etmek için karıştırın. Maya karışımını üzerine dökün.
Yufkalardan birini elinizle eritin, eşit şekilde yayın, sosu yayın, böreği içine yayın. Ben maydanoz kullandım. Biraz yufka kesin ve üzerini örtün. Sosu tekrar dökün.
Üç yaprak daha puf böreği ekleyin ve üzerini kapatın. Kurabiyelerinizi kesin, kalan sosu dökün,
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Çay saatleri, kahvaltı ve misafirler için kısa sürede hazırlayabileceğiniz Puf Böreği puf böreği hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]