Tepsideki köfteler lezzetli olduğunu bildiğimiz köftelere benzemiyor. Ayrıca çok çabuk hazırlanır.
Tepside Tavuk Köfte tarifi için patatesin kabuklarını yıkayıp bozulmaması için haşlıyoruz. Kaynayınca sudan çıkarıp soğutuyoruz.
Suyunuzu boşa harcamayın. Bulguru ıslak ellerle yoğurun ve tepsiye yerleştirin.
Tatlı suyu boşa harcamayın ve bozmayın.
Bulgur tuzunu koyup 2 su bardağı sıcak su ekleyip ağzını kapatıp demlenmeye bırakın. Şu an içini hazırlıyoruz.
Soğanı doğrayın ve pembeleşene kadar kızartın.
Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
Salçayı koyuyoruz, iki yemek kaşığı su ekliyoruz, açıp kıyma ile besliyoruz. Tuz ve baharatları ekleyip biraz soğuduktan sonra maydanoz ve cevizleri ilave ediyoruz.
Şişmiş bulgura diğer tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.
Kıvam alması için bir kaşıkla patateslerin kaynar suyunu ekleyebilirsiniz.
26 cm kredim iyidir ve 8-10 kişiye çıkar.
Hamurunuzu ikiye, yarıya alta ve yarı üste bölün.
Tepsinin dibine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Hamurun yarısını tepsiye yerleştirin ve iyice yassılaştırın. Aynı kalınlığı yaymaya dikkat edin.
Kıyılmış etin üzerine yayın.
Diğer yarısını üstüne yayacağız, ama hepsini yayamazsınız.
Hamurdan limon dilimleri alın, ellerinizin arasına alıp düzleştirin ve kıymanın üzerini örtün.
Parçaları hazırlarken ellerinizi patates suyuyla sık sık ıslatın.
İki yemek kaşığı zeytinyağı ile gezdirin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]