Tavuklu Nohutlu Pilav tarifi için önce bagetleri yıkayıp tencereye alıp üzerlerine biraz su koyup pişiriyoruz.
Suyu küçük bir tencerede ısıtıyoruz ve bu suyu tuzlu pirincin üzerine döküyoruz. Bunu 25-30 dakika tutuyoruz. Kim ne derse desin, pirinci ıslatmadan ve çok iyi yıkamadan yapılan pilav kaliteli olmaz.
Tavuğumuz pişiyor, pilavımız ıslanıyor, tavuğumuzu soğumaya bırakıyoruz. Pirincimizi yıkamaya başlıyoruz, berrak su akmaya başlayınca suyunu iyice süzüp kenara alıyoruz.
Tavada. Yağımızı ekleyip yakmadan eritiyoruz pirinci ekleyip ara ara 8-10 dakika karıştırıyoruz. Şu anda tavukları yoluyoruz.
Pirinçler pişerken tencerenin üç tarafına küp şeker koyup bir iki dakika sonra tavuk suyunu ilave ediyoruz. Pirinç parmaklı tavuk çorbası. mümkün olacak. Tencerenin kapağını kapatıp suyunun azalmasını bekliyoruz tavuk etine haşlanmış bezelyeyi ekliyoruz (daha önce haşlayıp buzdolabına kaldırdığım bezelye kullandım. bir gece önceden yıkayın ve ertesi gün iyice pişirin).
Suyu azalınca tavuk ve tavuğu ekleyip iyice karıştırıyoruz, havlu veya gazete ile örtüyoruz, ocağı kapatıyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.
Tavuklu tereyağlı lezzetli pilavımız hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]