Tereyağlı hamur tarifi (kahvaltı)

Tereyağlı Hamur Tarifi Malzemeler (Kahvaltı)

hamur malzemesi

  • 4-5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • taze maya

Hamurun üstünü yapmak için

  • Ghee
Tereyağlı hamur (kahvaltı) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle bir kaba un koyalım.
  2. Üzerine tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Süt ve ılık suda eritilmiş yaş mayalı suyu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  3. Dilerseniz yoğrulan hamura biraz un ekleyebilirsiniz. Yoğururken elinize yapışmaması için.
  4. Hamur iyice yoğrulduktan sonra 30 dakika kadar dinlenmeye bırakabilirsiniz.
  5. Dinlenen hamuru küçük parçalara ayıralım ve merdane ile yuvarlayalım.
  6. Ocağa bir tava koyup ısıtalım. Açılan yufkayı koyup pişirelim.
  7. Pişen yufkaların her iki tarafını da tereyağı ile yağlayalım. Ve tanıtalım.

Resimlerle tereyağlı hamur tarifi (kahvaltı)

Tereyağlı hamur (kahvaltı) tarifi ilk olarak Urfa Haber – Urfa Son Dakika’da yayınlandı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın