Tereyağlı Hamur Tarifi Malzemeler (Kahvaltı)
hamur malzemesi
- 4-5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- taze maya
Hamurun üstünü yapmak için
- Ghee
Tereyağlı hamur (kahvaltı) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle bir kaba un koyalım.
- Üzerine tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Süt ve ılık suda eritilmiş yaş mayalı suyu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Dilerseniz yoğrulan hamura biraz un ekleyebilirsiniz. Yoğururken elinize yapışmaması için.
- Hamur iyice yoğrulduktan sonra 30 dakika kadar dinlenmeye bırakabilirsiniz.
- Dinlenen hamuru küçük parçalara ayıralım ve merdane ile yuvarlayalım.
- Ocağa bir tava koyup ısıtalım. Açılan yufkayı koyup pişirelim.
- Pişen yufkaların her iki tarafını da tereyağı ile yağlayalım. Ve tanıtalım.
Resimlerle tereyağlı hamur tarifi (kahvaltı)
Tereyağlı hamur (kahvaltı) tarifi ilk olarak Urfa Haber – Urfa Son Dakika’da yayınlandı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]