Tereyağlı Kruvasan Katmer Böreği tarifi için,
Hamur için gerekli malzemeler yoğurma kabına alınır ve yumuşak hamur yoğrulur.
Pişen ekmek 1-2 saat mayalanmaya bırakılır.
Hamur yoğrulur ve 16 parçaya bölünür.
Öncelikle 8 adet beze sırayla alınır, tabak büyüklüğünde açılır ve her beze arası iyice yağlanır.
Daha sonra üst üste konan 8 kat un merdane ile daha büyük bir hamur olacak şekilde açılır.
Daha büyük olan hamuru 4’e bölüyoruz, ardından her bir parçayı tekrar 3’e ve 4’e bölüyoruz.
Bu segmentasyon tercihlerinize göre yapılır ve her segmente tercihlerinizi yerleştirerek elmalı kurabiye gibi kurabiyeler yaparız.
Kruvasanlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
15 dakika. O zamana kadar tepsinin mayası yapılır ve üzerlerine önceden ayrılmış yumurta sürülür.
Daha sonra 200°C fırında 15-20 dakika pişirin. Pişirene kadar.
Kalan 8 beze için de aynı işlemi yapıyoruz.
Verilen malzemelerle 2 kruvasan tepsisi ve bir pasta tabakası çıkıyor.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]