Tereyağlı pilav ve yeşil mercimek bulgur

Tereyağlı yeşil mercimek pilavı için malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı bulgur (200ml)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük soğan
  • 2 yeşil biber
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Tereyağlı yeşil mercimekli pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Bismillahirrahmanirahim.

  1. Tavaya tereyağını koyup soğan ve biberleri soteleyin.
  2. O zaman yıkanmış sonuçları koyalım.
  3. Yeşil mercimekleri eklemek için su ve baharatları ekleyip ateşi kısın.
  4. Fermente edip kısık ateşte pişirdiğimiz sonuçları daha sonra servise alalım.

Resimli tereyağlı yeşil mercimek pilavı tarifi

  • (mercimek ile
  • tatlı tarifi
  • bulgur
  • kek tarifleri
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tereyağlı
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • Yeşil renk

sonraki haber:

Yaprak sarma (tüm kenarlarla birlikte)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın