Ters şeftalili kek tarifi malzemeleri
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt suyu
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- 3 şeftali
- 2 yemek kaşığı şeker (şeftali üzerine serpmek için)
Baş aşağı şeftalili kek nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- 2 yemek kaşığı şekeri ocakta ocağa koyabileceğiniz bir teflon tavaya dökelim. Üzerine dilimlenmiş şeftali dilimleri koydum.
- Ocağı açın ve şeftaliler suyunu bırakıp karamelize olana kadar orta ateşte pişirin.
- Ocaktan suyunu salan şeftalilerimizi alalım.
- Kek harcı için yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikser ile karıştırın.
- Hazırladığımız kek hamurunu karamelli şeftalilerimizin üzerine dökelim.
- 175 derecede 30 dakika kekimizi pişirelim.
- Süre sonunda kürdan yardımıyla kekimizin pişip pişmediğini kontrol edelim.
- Fırından çıkan kek soğuduktan sonra bir tabağa ters çevirip servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Fotoğraflı ters şeftalili kek
Ters şeftalili kek ilk olarak Urfa Haber’de yer aldı – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]