Tiramisu Tart Kek – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar. Tramisu ve kek tarifini denediniz mi bilmiyorum ama denemediyseniz kollarınızı sıvayın ve bu tarifi deneyin, inanın bana pişman olmayacaksınız. Enfes bir lezzet sizi bekliyor.

İlk olarak, kek için tüm malzemeler ılık olmalıdır. Daha sonra kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta birleştirin ve karıştırın.

Kekimizi yapmaya başlamadan önce fırını 180°C’ye getirelim ve ısıtalım.

Daha sonra derin bir kaba yumurta ve şekeri alın. Şeker eriyene ve karışım pürüzsüz ve kremsi hale gelene kadar bir karıştırıcı ile çırpın.

Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.

Daha önce hazırladığımız kuru malzemeleri 3-4 defada ekleyerek yavaş yavaş çırpmaya devam edelim.

Bu sırada dilerseniz tahta kaşık ve çırpma teli ile karıştırmaya devam edebilirsiniz.

Kek hamuru çok sıvı ise kontrollü bir şekilde biraz daha un ekleyebilirsiniz ancak kek hamurunun çok kalın olmamasına dikkat edin.

Kek hamuru hazır olduğunda, tart kalıbının her iki tarafını yağ ve hafifçe unlayın, ardından hamuru dökün ve sert tabana birkaç kez çırpın. O halde kekimizi sıcak fırına verelim. İlk 25 dakika pişirin. kesinlikle açmayın.

Daha sonra kürdan testi yaptığımız kek pişmişse fırını kapatıp fırında bekletelim ve kek ısınana kadar ağzını açalım.

Kek pişerken kremayı hazırlayalım. Kreması için süt, un, yumurta sarısı ve şekeri bir tencereye alın ve hiçbir şey kalmayana kadar çırpın. Ardından ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin.

Kıvam almaya başlayınca vanilyayı ekleyip iki dakika güzelce karıştıralım. Bolca pişirelim daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım, kremayı soğuyana kadar ara ara karıştıralım ki yapışmasın.

Krema iyice ısınınca labne peynirini ekleyin ve beş dakika pişirin. mikserle çırpın. Krema hazır olunca pastayı tabağın altına çevirelim ve kalıptan çıkaralım.

Kekinizin soğuduğundan emin olun yoksa kolay çıkmaz ve kek kalıptan çıkınca kırılır.

Ardından toz kahveyi sıcak su ile karıştırarak keki bardağa emdirelim.

Bir kaşık kahveli suyu kekin her tarafına dökerek keki ıslatalım. O halde pastanın delik kısmını dolduracak şekilde kremayı dökelim ve üzerini düzeltelim. O yüzden üzerini kapatıp soğuması için buzdolabına kaldıralım.

Kek soğuyunca üzerine kakao serpelim ve üzerini çilek veya dilediğiniz başka meyvelerle süsleyip dilimleyip servise hazırlayalım.

Tart kalıbı olmayanlar da benim küçük payreksimde keki hazırlayabilirler.

Kakaolu kek istemiyorsanız 2 kaşık kakao yerine aynı miktarda un ekleyerek karıştırabilirsiniz.

Bu ölçülerde şeker miktarı pastayı çok tatlı yapmaz. Şeker severler şeker miktarını artırmalıdır.

Umarım tarifi dener ve sonuçtan memnun kalırsınız. Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın