tırtıl kurabiye

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • Bir bardak pudra şekerinden bir parmak eksik
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

dekore etmek

  • çikolata
  • yer fıstığı

Bir bardak su = 250 ml

Bir bardak çay = 125 ml

Bir tırtıl kurabiye tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kaba alıp güzelce karıştırın.
  2. Ardından sıvı yağ, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Unu azar azar ekleyin ve karışımı elinizle iyice yoğurun.
  4. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Yoğurduğumuz bisküvi hamurundan küçük parçalar alıyoruz. Tırtıl kurabiye kalıbına yerleştirin.
  6. Parmağınızla hamura bastırın.
  7. Çerezleri istenen uzunlukta açın.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  9. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  10. Benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyin.

fotoğraflı tırtıl kurabiye tarifi

  • börek tarifi
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Larva
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Kakaolu crack kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın