Trileçe (ormanın meyvesi)

Trileçe (Orman Meyvesi) Tarifi Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı. ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

şerbet

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 kutu krema

sosu için

  • 1 kutu hazır orman meyveli sos

üzerine

  • 1 kutu krem ​​şanti (75gr)
  • 1 su bardağı süt suyu
Trileçe (Orman Meyvesi) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle kekimizi yapmak için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra sıvıdan diğer malzemeleri katıya ekleyin ve iyice çırpmaya devam edin.
  3. Yağlanmış dikdörtgen kuyuya kek hamurunu dökün ve 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.
  4. Keki fırından soğumaya bırakın.
  5. Şerbeti için sütü, şekeri ve kremayı bir kapta sürekli karıştırarak ısıtalım. (Bazı tariflerde malzemeler soğuk süte eklenip karıştırılır) Isıttım (kaynatmadım) ve şeker eriyince şerbeti soğumaya aldım.
  6. Soğuyan kekimizin üzerine kürdan ile delikler açalım ve soğuyan süt şerbetini kepçe yardımıyla dökelim.
  7. Şurubu emmesi için bir kenara koyalım, bu noktada biraz beklemeniz gerekiyor.
  8. Şurubu yaparken krem ​​şantiyi eşit şekilde yayalım. (Çizgileri çizmek için büyük bir kaşık tutalım.)
  9. Buzdolabına kaldıralım krem ​​şanti biraz soğuyunca üzerine hazırladığımız sosu kaşıkla bastırmadan yayın.
  10. Kremalı bir sıkma torbasına ayırdığımız krem ​​şantiyi alıp ucunu küçük makasla kesip şeritler yapalım.
  11. Kürdan yardımıyla şekil verelim. Budur.
  12. Güzel dilimler elde etmek için bir gece buzdolabında dinlenmekte fayda var.

Resimli Trileçe (Orman Meyvesi) Tarifi

Trileçe yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın