Trileçe (Orman Meyvesi) Tarifi Malzemeler
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı. ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 bardak un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
şerbet
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 kutu krema
sosu için
- 1 kutu hazır orman meyveli sos
üzerine
- 1 kutu krem şanti (75gr)
- 1 su bardağı süt suyu
Trileçe (Orman Meyvesi) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle kekimizi yapmak için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvıdan diğer malzemeleri katıya ekleyin ve iyice çırpmaya devam edin.
- Yağlanmış dikdörtgen kuyuya kek hamurunu dökün ve 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Keki fırından soğumaya bırakın.
- Şerbeti için sütü, şekeri ve kremayı bir kapta sürekli karıştırarak ısıtalım. (Bazı tariflerde malzemeler soğuk süte eklenip karıştırılır) Isıttım (kaynatmadım) ve şeker eriyince şerbeti soğumaya aldım.
- Soğuyan kekimizin üzerine kürdan ile delikler açalım ve soğuyan süt şerbetini kepçe yardımıyla dökelim.
- Şurubu emmesi için bir kenara koyalım, bu noktada biraz beklemeniz gerekiyor.
- Şurubu yaparken krem şantiyi eşit şekilde yayalım. (Çizgileri çizmek için büyük bir kaşık tutalım.)
- Buzdolabına kaldıralım krem şanti biraz soğuyunca üzerine hazırladığımız sosu kaşıkla bastırmadan yayın.
- Kremalı bir sıkma torbasına ayırdığımız krem şantiyi alıp ucunu küçük makasla kesip şeritler yapalım.
- Kürdan yardımıyla şekil verelim. Budur.
- Güzel dilimler elde etmek için bir gece buzdolabında dinlenmekte fayda var.
Resimli Trileçe (Orman Meyvesi) Tarifi
Trileçe yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]