Trileçe Tarifi – Tatlılarım

Benim Big Bordo’mda Trilece Tarifi, Big Bordo’mda Trilece Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.

Un dışındaki malzemeleri de ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz ve sistematik olarak un ekliyoruz çok sert bir hamur olmayacak.

175 C de altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Sosu için;

Derin bir kapta süte krema ve şekeri ekleyin ve iyice karıştırın.

Kek soğuyunca tüm sosu kekin üzerine dökelim.

Kek sütün tamamını çekmesini bekleyin 3-4 saat yeterli olacaktır daha sonra krem ​​şantiyi derin bir kapta çırpalım ve kekin üzerine koyalım.

Karamel sosunu yapmak için: şekeri alevsiz bir tavaya koyalım, kısık ateşte, kaşığa dokunmadan eritelim, eriyinceye kadar tavayı sallayarak erimesine yardımcı olalım.

Şeker tamamen eriyince margarini ekleyip tahta kaşıkla tereyağı eriyene kadar karıştırın.

Karıştırmayı bırakmayın ve daima düşük ısıda tutun.

Tereyağı eriyince sıvı kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Karıştırmayı bırakmayın, tüm malzemeler karışınca ocaktan alıp süzgeçten geçirip başka bir kaba aktarın.

Bir süre dolapta dinlendikten sonra kullanıma hazır.

Hazırladığımız karamel sosu kekin üzerine yayalım.

Son olarak hazırlanan beyaz çikolata sosuyla çizgiler yapıp kürdan ile şekil verelim.

1 gün dinlendikten sonra iyi geliyor, deneyenlere afiyet olsun (sosta kek soğuyacaktır).

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın