trtolit

Tartulet tarifi malzemeleri

hamur için

  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 75 gr şeker (yarım su bardağından yarım çubuk eksik)
  • 260 gr un (2 su bardağı + 3 yemek kaşığı)

krema için

  • 500 ml süt
  • 60 gram mısır nişastası (yarım su bardağından az)
  • 1 yumurta sarısı
  • 75 gr tereyağı veya ghee
  • 1 paket krem ​​şanti tozu

dekorasyon için;

  • İstediğiniz meyve ve tatlılar

Tartlet tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce hamuru hazırlıyoruz, tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz, unu kontrollü bir şekilde ilave ederek ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekiyor.
  2. Hamuru hazırladıktan sonra streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz ve bu arada kremasını hazırlıyoruz. Tereyağı ve krem ​​şanti hariç tüm malzemeleri tencereye koyalım, ocağı yakmadan çırpıcı ile kıvam alana kadar karıştıralım.
  3. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirelim. Kapattıktan sonra tereyağı ve krem ​​şantiyi ekleyip mikserle çırpın, ısıtın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  4. Hamuru alıp kalıplara koyalım, önceden ısıtılmış 180 derecede 17-18 dakika pişirelim, fırından fırına farklılık gösterip göstermediğini kontrol edelim, kenarları kızarmaya başlayınca çıkaralım.
  5. Tartletiniz yoksa muffin kalıbında da yapabilirsiniz, deneyenlere afiyet olsun 💐💐.

Tartlet tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • trtolit
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çikolatalı pudingli kek (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın