Turşu


salatalık turşusu tarifi malzemeleri

  • 500 gr salatalık
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 2 küp şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kaba tuz
  • Kaynayan su
  • 10 diş sarımsak

Kavanoz hacmi 1 litre

Salatalık turşusu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Salatalıkları yıkayın ve başlarını kesin.
  2. Ben hepsini yaptım dilerseniz dilimleyerek de yapabilirsiniz.
  3. Birkaç diş sarımsak kesin ve kavanozun dibine koyun.
  4. Üzerine salatalığı koyun ve sarımsağı tekrar atın.
  5. Seçeneği tekrar en üste ekleyin.
  6. 2 küp şeker, limon tuzu, tuz ekleyin ve bir çay bardağı sirke ekleyin.
  7. Kavanozu dolana kadar sıcak suyla doldurun.
  8. Hemen ağzımızı sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
  9. Soğuduktan sonra kavanozları serin ve karanlık bir ortamda saklıyoruz.

Salatalık turşusu tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Salatalık
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

ayva reçeli

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın