Turşu turşusu için malzemeler
1 litrelik kavanoz için
- 1 su bardağı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 8-10 Humus
- 5-6 diş sarımsak
- Kaynayan su
Turşu turşusu tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Tüm turşu tariflerini unutun çünkü en iyisi ve en kolayı burada. Bu tariften sonra artık evde kalmayın .
- Öncelikle salatalıkları güzelce yıkayalım, kavanozun dibine 8-10 nohut ekleyelim ve ardından sarımsağı soyalım.
- Daha sonra salatalığı kavanoza dik konuma getiriyorum.
- Bu işlem bittikten sonra tuz, şeker ve limon tuzunu ilave edin.
- Bu işlemden sonra sirkeyi ekleyip salatalıkların geçmesi için üzerine kaynar su ekliyoruz.
- Ardından 3 geri 1 öne tekniğini kullanarak kapakları sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirelim. Bir gün böyle kalacak.
- Ertesi gün üzerini çevirelim ve 15-20 gün içinde turşumuz yemeye hazır.
kornişon turşusu tarifi
Gherkin Bickle’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]