turşu turşusu

Turşu turşusu için malzemeler

1 litrelik kavanoz için

  • 1 su bardağı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 8-10 Humus
  • 5-6 diş sarımsak
  • Kaynayan su
Turşu turşusu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Tüm turşu tariflerini unutun çünkü en iyisi ve en kolayı burada. 🤗Bu tariften sonra artık evde kalmayın 🤗.

  1. Öncelikle salatalıkları güzelce yıkayalım, kavanozun dibine 8-10 nohut ekleyelim ve ardından sarımsağı soyalım.
  2. Daha sonra salatalığı kavanoza dik konuma getiriyorum.
  3. Bu işlem bittikten sonra tuz, şeker ve limon tuzunu ilave edin.
  4. Bu işlemden sonra sirkeyi ekleyip salatalıkların geçmesi için üzerine kaynar su ekliyoruz.
  5. Ardından 3 geri 1 öne tekniğini kullanarak kapakları sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirelim. Bir gün böyle kalacak.
  6. Ertesi gün üzerini çevirelim ve 15-20 gün içinde turşumuz yemeye hazır.

kornişon turşusu tarifi

Gherkin Bickle’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın