turşu turşusu

Turşu turşusu için malzemeler

  • 400 gram turşusu
  • 4 ada
  • 5 sarımsak
  • Yarım avuç nohut
  • Yarım su bardağı sirke (1 kilo başına 1 su bardağı)
  • 2.5 su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı kaba tuz (1 kilo yarım su bardağı)

Turşu turşusu tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle bir kapta su, sirke ve tuzu karıştıralım. Tuzun çözülmesine izin verin.
  2. Kavanozun dibine topladığımız nohut ve sarımsağı atalım.
  3. Salatalık ve havuçları güzelce yıkayın.
  4. Havucu soymak için. Salatalığı delelim ve havuçları keselim.
  5. Salatalıkları ve havuçları kavanoza sıkıca koydum.
  6. Su, sirke ve tuz karışımını dökelim, tuz iyice erir. Üstten biraz daha yüksek olacak.
  7. Kavanozu sıkıca kapatın.
  8. Açılmadan 10 gün bekleyelim. 10 gün sonra tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun….

kornişon turşusu tarifi

  • tatlı tarifi
  • kornişon
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Etli lahana dolması

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın