Tuzlu Ayçekirdekli Kurabiye (Günlük Kurabiye Değil)

Ayçiçeği keki yapmak için 125 gr margarini buzdolabında veya bir kaba alıyoruz.

1/2 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı yoğurdu ekleyin.

1 yumurtanın sarısını bir kaseye ayırın ve beyazını kaseye dökün.

1 kaşık sirke, 1 kaşık şeker, 1 kaşık tuz ekleyip elimizle iyice sallıyoruz.

Unu azar azar ekleyerek bir paket kabartma tozunu ekleyip kulak gibi yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

10 dakika hamuru dinlendirelim

Oklava yardımıyla açıp istediğiniz şekilde kalıpla kesip fırın tepsisine diziyoruz.

Yumurta sarısına bolca tuz ekleyip karıştırın, hamurun üzerine sürün.

Yumurta sarısını kullandığımız hamurun üzerine ayçekirdeği döküyoruz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Tabağa alıyoruz afiyet olsun 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın