Tuzlu bisküvi, tuzlu bisküvi


Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeler

  • 125g tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı sürülür)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • kimyon
  • Susam

Tuzlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tereyağını bir karıştırma kabına alıp un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  2. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Şekilleri istediğiniz kurabiye kalıbıyla veya elinizle verin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ve susam serpin.
  5. 170 derecede kontrollü fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Resimli tuzlu kurabiye tarifi

  • tatlı tarifi
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tuzlu
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Beşamel soslu patates

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın