Tuzlu bisküvi, tuzlu bisküvi

Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeler

  • 125g tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı un

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • kimyon

Tuzlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tüm sıvı malzemeleri bir kaba alın.
  2. Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin.
  3. Unu değiştirilmiş bir şekilde dökelim.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  5. Hamuru 2’ye bölerek şekil verelim.
  6. Tezgaha alıp uzun olacak şekilde rulo yapalım.
  7. Bıçak yardımıyla yan yana keselim şeklimiz baklava dilimi olacak.
  8. İstediğiniz şekilde verebilirsiniz.
  9. Sonra üzerine yumurta sarısı serptim.
  10. İstenirse susam ve siyah kimyon serpin.
  11. 170 derecede 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Bunu bir kürdan ile kontrol edebilirsiniz.

Resimli tuzlu kurabiye tarifi

  • tatlı tarifi
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tuzlu
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Sadece 4 malzemeli nohutlu toz kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın