Tuzlu Cips Kurabiye Tarifi

Tuzlu bir atıştırmalık hazırlamak için önce bir kaseye yumuşak margarin veya tereyağı koyuyoruz.

Bu yöntemle kek kalıbı çıkar, daha fazla yapmak isterseniz bunu ikiye katlayabilirsiniz.

1/2 su bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı yoğurt, 1 yumurta akı, 1 yemek kaşığı mahlep, 1 yemek kaşığı mahlep ve şekeri margarin veya tereyağını aldığımız bir kaba alıp elimizle iyice sallıyoruz. .

Daha sonra kabartma tozunu ekleyip kulak gibi yumuşak bir hamur elde edene kadar kontrollü bir şekilde hamuru yavaş yavaş yoğuruyoruz.

Aldığımız ekmek, dinlenene kadar 20 dakika.

Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yerde uzun çubuklar gibi yuvarlarız.

Hamuru ikiye bölüp metale sarıyoruz.

Folyoya sardığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Yağlı kağıt yoksa tepsiyi hafifçe yağlıyoruz.

Hamura eklediğimiz yumurta sarısını üzerini kaplayacak şekilde ayırıyoruz.

Yumurta sarısına biraz daha tuz ekleyin ve karıştırın.

Ve bir fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine boyuyoruz.

Üzerine çörek otu ve susam serpin

180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin

Tuzlu kesilmiş kurabiyeler hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın