Tuzlu hamurda kıyma

Etli börek tarifi malzemeleri

  • 6 filo burrito

iç sosu için

  • 2 yumurta
  • yarım bardak su
  • yarım bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

iç harç için

  • 300 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

dışarı

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Etli börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle su, süt, yumurta ve iç sosu olan yağı çırpalım.
  2. İç harcını hazırlamak için soğanı az yağda pembeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ve son olarak maydanoz ve baharatları ekleyip beş dakika kavurup altını kapatıyoruz.
  3. 1 yufkayı yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine biraz sos gezdirelim.
  4. Daha sonra 2 yufkayı da birkaç parçaya ayırıp sosa batırıp tepsiye yayalım ve iç harcın yarısını üzerine serpelim.
  5. Diğer 2 yufkayı da birkaç parçaya ayıralım. Sosa batırıp tepsiye yayalım. Kalan iç harcı serpelim.
  6. Tepside kalan son bir parçanın üzerini tamamen kapatalım.
  7. Çırpalım, yumurtaları sürelim, susam serpelim ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🤤 ♥ ️.

Resimli etli börek tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • kıyma ile
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

maya peynirli börek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın