Nefis kış pastası tarifi malzemeleri
sebze malzemeleri
- 2 rendelenmiş havuç
- 3 patates
- Bir demet yeşil soğan
- Yarım kilo yeşil pırasa
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım dereotu asma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ kızartmak için
baharat.
- 1 çay kaşığı zencefil tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- bir tutam karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı acı biber (acı sevmiyorsanız kullanmayın)
hamur için
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı süt
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mısır unu
- 2 bardak un
Tuzlu kış keki tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce sebzeleri kavurmakla başlayalım.
- Arpacık soğanı, yeşil soğanı, soğanı ve sarımsağı doğrayın ve bir tavada yumuşayana kadar yağda kızartın.
- Havuçları rendeleyin ve az yağda kızartın.
- Patatesleri küpler halinde kesin.
- Tüm sebzeleri birlikte geniş bir kaseye koyun. Maydanozu ve dereotu da doğrayıp ekleyin.
- Kenarda soğumaya bırakılan sebzelere baharatlar eklenir ve karıştırılır.
- Kek hamuru için gidin.
- Yumurta, tuz ve şekeri çırpın.
- Süt, süt ve sıvı yağı ekleyip çırpın.
- Un, mısır unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
- Soğuyan sebzeleri kek karışımıyla karıştırın. Güzelce karışır.
- Fırın tepsisinin altını sıvı yağ ile yağlayın. Vegan kek karışımını dökün.
- Üzerine siyah kimyon ve susam serpin.
- 175-180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
Afiyet olsun umarım iyileşirsin .
Resimlerle tuzlu kış keki tarifi
Tuzlu Kış Pastası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]