Tuzlu Kurabiye Tarifi – Benim Tatlı İkramlarım

Tuzlu Çerez Kurabiye, Tuzlu Çerez Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve yoğurdu buzdolabından alıp bir karıştırma kabında koyulaşana kadar bekletelim.

Yumurtaları ekleyelim. İyice çırpın, yağı azar azar kurulayın ve ardından un, kabartma unu ve ekmek ekleyin.

Bir tarafına hazırladığımız hamuru alıp tepsimize sıvı yağ dökelim.

İki elimin arasında silindir şekline getirelim, uçlarından kesip istediğimiz boyuta getirelim.

Yumurta sarısına biraz (bir kaşık) su ekleyerek bu karışımın içine önce silindirlerimizi daha sonra üzerine ne istersek – çörek otu, susam veya ayçiçeği- koyup bir tepsiye diziyoruz.

175 C sıcaklıkta 20-25 dk. pişiriyoruz.

En iyi tuz türüdür ve aynı zamanda çok iyidir.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın