Tuzlu Patatesli Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 kase yoğurt
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 soğan
- 3 patates
- 1 tatlı biber
- 1 küçük kase beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 poşet kabartma tozu
- 2 bardak un
yukarı:
- Susam
Tuzlu patatesli kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce patatesleri yıkayın ve küçük küpler halinde kesin.
- Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayıp hazırlayın.
- Yumurtaları oda sıcaklığında bir karıştırıcı ile çırpın, yoğurt, yağ, peynir, karabiber, karabiber, kırmızı pul biber, tuz ekleyin ve karıştırın.
- Doğranmış patatesleri, soğanları ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırın.
- Son olarak kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
- Kavitemi biraz yağladım ve döktüm.
- Üzerine susam serpip 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin, deneyenlere afiyet olsun..
tuzlu patatesli kek tarifi
Tuzlu Patatesli Kek, ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]