tuzlu patates keki

Tuzlu Patatesli Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 3 patates
  • 1 tatlı biber
  • 1 küçük kase beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2 bardak un

yukarı:

  • Susam
Tuzlu patatesli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce patatesleri yıkayın ve küçük küpler halinde kesin.
  2. Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayıp hazırlayın.
  3. Yumurtaları oda sıcaklığında bir karıştırıcı ile çırpın, yoğurt, yağ, peynir, karabiber, karabiber, kırmızı pul biber, tuz ekleyin ve karıştırın.
  4. Doğranmış patatesleri, soğanları ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırın.
  5. Son olarak kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
  6. Kavitemi biraz yağladım ve döktüm.
  7. Üzerine susam serpip 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin, deneyenlere afiyet olsun.👍.

tuzlu patatesli kek tarifi

Tuzlu Patatesli Kek, ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın