Tuzlu Susamlı Kurabiye Yapımı – Tariflerim

Merhaba arkadaşlar. Çayın yanında, misafir sofralarında tuzlu keklerin tatlı tadından ve ağzınızda eriyen hazır olmayan bir tada sahip susamdan habersiz kalmasın. Daha az malzemeyle zengin kurabiyeler elde etmek istiyorsanız mutlaka denemelisiniz. Yapması kolay ve rahattır ve tadı anında kaybolmasa bile zamansızdır.

Susamlı Tuzlu Kurabiye yapmak için önce yarım paket margarini karıştırma kabımıza alalım. (ev sıcaklığında)

Yumurtanın sarısını alıp beyazını ayıralım.

Ardından 1 kaşık tuz, 1 kaşık şeker, 1 vanilya, 1 kabartma tozu alın. İyice karıştıralım.

Unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.

Daha sonra ince ve uzun ellerimizde yuvarlayarak halka şeklini verelim.

Önce ayırdığımız yumurta akına bulayalım ve yağlanmış fırın tepsisine alalım.

180 derece önceden ısıtılmış fırına göndererek üzeri kızarsın. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Susamlı Tuzlu Kurabiye servise hazır. Umarım siz de beğenirsiniz.

Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım. Afiyet olsun. İyi şanslar 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın