Ünlü Alman bademli tereyağlı kek

Ünlü Alman badem ezmeli kek tarifi için malzemeler

  • 3 ekşi elma
  • 1 limon (sıkılmış)
  • 4 yumurta
  • 260 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri veya vanilya özü/macunu
  • 200 gr eritilmiş tereyağı
  • 200 gr badem ezmesi
  • 6 çay kaşığı acı badem aroması
  • 300 gram tam buğday unu
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 6 çay kaşığı pişmiş elma baharatı
  • 200 ml) süt
  • 70 gr kıyılmış badem

Ünlü Alman badem ezmeli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Elmayı soyun, çok ince dilimler halinde kesin.
  2. Limon suyunu sıkın ve kararmaması için elma dilimlerinin üzerine dökün, tereyağını bir tencerede eritin ve biraz soğumaya bırakın.
  3. Badem ezmesini küçük parçalar halinde kesin.
  4. Karıştırma kabına yumurta, şeker ve vanilya şekerini alın ve iyice çırpın.
  5. Badem ezmesi ve acı badem yağını karıştırın.
  6. Şimdi tereyağı, un, kabartma tozu, pişmiş elma baharatı ve sütü ekleyin ve karıştırın.
  7. Hazırladığınız hamuru bir tepsi/tepsiye koyun, bademleri kekin üzerine serpin.
  8. 180 ° C’de 30-35 dakika pişirin.

Resimli Ünlü Alman Badem Ezmeli Kek Tarifi

  • Almanlardan
  • Badem
  • tatlı tarifi
  • püre ile
  • Kek
  • Tanınmış
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

İki renkli bir kapta tatlı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın