Ünlü Polonyalı Karpatka pastası

Ünlü Polonya Karpatka pasta tarifi için malzemeler

hamuru:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 4 yumurta

cömert:

  • 3 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram margarin

yukarı:

  • pudra şekeri, pudra şekeri

Meşhur Polonyalı Karpatka pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tencereye suyu koyup üzerine sıvıyağı ekleyelim ve eriyince unu ekleyip karıştıralım.
  2. Hamur sertleştiğinde 3-4 dakika daha karıştırın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Hamur soğuyunca yumurtaları teker teker ekleyin, mikserle çırpın ve hamurun yarısını bağlı kalıba koyun.
  4. 170 derecede pişirelim.
  5. Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde pişirelim.
  6. Kreması için süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı ekleyip koyulaşana kadar bekletin, vanilya ve yağı ekleyip soğumaya bırakın.
  7. Kremayı hamurun üzerine dökelim, diğer pişen hamuru da kremanın üzerine koyalım.
  8. Plastik sargıya sarın ve iki saat buzdolabında bırakın.
  9. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Resimlerle Polonya’da ünlü Karpatka kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • Karpatka
  • Tanınmış
  • kek tarifleri
  • Turta
  • Polonya’dan
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Havuçlu Kek, Susam, Ceviz ve Tarçın

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın