Üre Tatlısı (Kocaeli) Tarifi – Tatlılarım

Kocaeli yöresinin üre tuzu, havanın insanı ne yapacağını bilemez hale getirdiği bahar aylarında ilaç gibi bir çözümle karşınıza çıktım. İster sıcak ister soğuk yiyebileceğimiz bu tuzlu yemekler orijinalinde ince öğütülmüş mısırla yapılıyor ama ben Akdeniz bölgesinde böyle mısır bulamadığım için mısır ununu tercih ediyorum ve sonuç çok güzel.

Üre Tatlısı (Kocaeli) tarifi için öncelikle sütü, şekeri ve mısır ununu bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam almaya başlayınca vanilyayı ekleyip pişirmeye devam edin.

Kaynamaya başlayınca tuzu ocaktan alıp bir kapta paylaşalım. Ocaktan aldığınızda pudingden daha sıvıdır ancak dinlenirken sertleşecektir, bu yüzden kıvamı sizi korkutmasın.

Sıcakken buzdolabına alıp soğumaya bırakalım.

Servis ederken üzerine 1 yemek kaşığı pekmez koyun.

Kocaeli yöresinin üre tatlısı hazır.

Pekmez kullandığımız için tatlıya fazla şeker eklemedim.

Herkese hastalıksız bir kış diliyorum.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın