Uskumru Tava Tarifi – Ferishtah.com

10 dak.

Hazırlama Süresi

Daha önce hiç mayonezli balık sosu denediniz mi? Kızartma balık sosu içine mayonez de ekleyeceğiz. Özellikle beyaz etli balıklar için kullanabileceğiniz bu sos ile uskumru tava tarifi tam kaydetmelik bir tarif. Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • 5 parça uskumru fileto
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Uskumru Tava Tarifi

1. Uskumru filetoları yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra, kağıt havlu ile fazla sularını alın.

2. Sosu hazırlayacağınız kaba ezdiğiniz sarımsakları koyun.

3. Ardından tuz ve toz biberi ekleyin. Ben az tuzlu yaptığım için 1 tutam tuz atıyorum. Siz damak zevkinize göre ayarlayın.

4. Daha sonra mayonezi ve limon suyunu ilave edin ve tüm sos malzemesini güzelce karıştırın.

5. Balıkları hazırladığınız sosa arkalı önlü bulayın. Tüm yüzeylerine eşit şekilde yayın.

6. Tavaya sıvı yağı alın ve ısıtın. Ardından uskumruları tavaya alın.

7. Her yüzeyi yaklaşık 4’er dakika üzerleri güzelce kızarana dek orta ateşte pişirin.

Mayonezli sos ile hazırladığımız nefis uskumru filetolarımız hazır. Yanında bol salata ile servis yapın.

Afiyet olsun.

uskumru tava nasıl yapılıruskumru tava

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın