Dana Tantoni tarifi için malzemeler
- 500 gr tantunilik et
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tantoni eti tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tencereye et tuzunu ve yarım su bardağı suyu koyup 15 dakika kaynatın (pişirilecek etin cinsine göre pişme süresi değişebilir).
- Tavaya veya saçın üzerine yağ konulur, haşlanan et alınır, acısız pul biber ve karabiber eklenir, gereken miktarda tuz ilave edilir.
- Et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
- Kabuk ıslanana kadar biraz su kalmalıdır.
- Yufkayı tavaya sıkın ve içine eti koyun.
- Salatalık turşusu veya ezote, kara lahana salatası, limon veya domates ile soğan koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Resimlerle dana tantoni tarifi
Et Tantuni’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]