ve Tanton

Dana Tantoni tarifi için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kıyılmış et
  • 3 su bardağı su (eti haşlamak için)
  • 1 çay kaşığı hardal ezmesi
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Sayfamda lavaş ekmeği tarifi mevcut (2,5 su bardağı undan 6 su bardağı yapın)

ekmek için

  • 1 soğan
  • 1 domates
  • bir tutam maydanoz
  • Sumak
Tantoni eti tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Evde kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir etli tantoni elde etmek için önce lavaşı yapalım ve kenara alalım.
  2. Etleri küçük küçük doğrayalım, düdüklü tencereye alıp üzerine su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  3. Et kaynarken soğan ve domatesi ince halkalar halinde doğrayın.
  4. Maydanozu kıyıp karıştıralım, üzerine isteğe bağlı sumak serpip karıştıralım.
  5. Haşlanmış etleri geniş bir tencereye alın ve sıvı yağı ekleyin. Hadi karıştıralım.
  6. Daha sonra salça, sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırın ve salça aroması görünene kadar kavurun.
  7. Et suyunu dökmeyin, 1 su bardağı et suyu ekleyin, kapağı kapatın ve pişirin.
  8. Et sosu piştikten sonra lavaşları sosa batırıp üzerine eti koyup kıyılmış mezeleri ekliyoruz.
  9. Sarımsaklı yoğurt sarmanın üzerine güzelce sürülebilir, yanında köpüklü ayran ile afiyetle içelim. 🤩Yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum.

Resimlerle dana tantoni tarifi

Et Tantuni’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın