Dana Tantoni tarifi için malzemeler
- 1 yemek kaşığı kıyılmış et
- 3 su bardağı su (eti haşlamak için)
- 1 çay kaşığı hardal ezmesi
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
- karabiber
- tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Sayfamda lavaş ekmeği tarifi mevcut (2,5 su bardağı undan 6 su bardağı yapın)
ekmek için
- 1 soğan
- 1 domates
- bir tutam maydanoz
- Sumak
Tantoni eti tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Evde kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir etli tantoni elde etmek için önce lavaşı yapalım ve kenara alalım.
- Etleri küçük küçük doğrayalım, düdüklü tencereye alıp üzerine su ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Et kaynarken soğan ve domatesi ince halkalar halinde doğrayın.
- Maydanozu kıyıp karıştıralım, üzerine isteğe bağlı sumak serpip karıştıralım.
- Haşlanmış etleri geniş bir tencereye alın ve sıvı yağı ekleyin. Hadi karıştıralım.
- Daha sonra salça, sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırın ve salça aroması görünene kadar kavurun.
- Et suyunu dökmeyin, 1 su bardağı et suyu ekleyin, kapağı kapatın ve pişirin.
- Et sosu piştikten sonra lavaşları sosa batırıp üzerine eti koyup kıyılmış mezeleri ekliyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt sarmanın üzerine güzelce sürülebilir, yanında köpüklü ayran ile afiyetle içelim. Yorumlarınızı ve fotoğraflarınızı bekliyorum.
Resimlerle dana tantoni tarifi
Et Tantuni’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]