Vişneli Cevizli Pasta – Tatlılarım

Ceviz Dolgulu Kremalı Tart tarifi için hamur malzemelerini bir kaseye teker teker koyun ve unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Hamur tart veya bordo kalıba yayılmaya hazır hale geldikten sonra iç malzemeler karıştırılır ve hamurun içine dökülür.

180 derecede hafif kızarana kadar pişirin.

Bu sırada krema hazırlanmaya başlar. Bir kaseye süt, şeker, un, yumurta sarısını koyun. Tel çırpıcı ile çırpılarak ocağa alınır. Kıvam alıp kaynayınca ocaktan alınır.

Vanilya ve kremayı ekleyip birkaç dakika karıştırın.

Fırından çıkarılan tart kalıptan çıkarılır.

Hazır krema dökülür ve soğumaya bırakılır.

Bu sırada ganaj yapılır. Krema bir kaba dökülür, ocağa alınır ve kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.

Çikolata karıştırılır ve eritilir. İyice karıştırıldıktan sonra tartın üzerine dökülür, 3-4 saat dinlendirilip servis edilir.

Ceviz Dolgulu Kremalı Pasta hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın