Vişneli turta (doğranmış)

Vişneli Turta Malzemeler (doğranmış)

Turta Hamuru;

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Bir bardak toz şekerden bir parmak eksik
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 4 su bardağına yakın un

kiraz sosu

  • 2 su bardağı küp şeklinde doğranmış kiraz
  • Bir bardak toz şekerden bir parmak eksik
  • 3 çay kaşığı nişasta
  • 1/4 (çeyrek) su
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Vişneli Börek Tarifi (kıymalı) nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle vişne sosu yapalım.
  2. Üzerine toz şeker ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar pişirin.
  3. Nişastayı ½ çay bardağından az su ile açıp tencereye ekleyelim.
  4. Ara sıra karıştırarak köpükler oluşana kadar pişirin.
  5. Tereyağını sosa ekleyin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  6. Hamur için uygun bir kaba margarin, sıvı yağ, şeker ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  7. Kuru malzemeleri sıralayalım.
  8. Unu kontrollü ekleyelim. (yaklaşık 4 bardak).
  9. Hamuru ele yapışmayan ve yumuşak bir kıvamda olacak şekilde yoğuralım.
  10. Daha sonra hamuru portakallı bezelere ayırıp buzlukta kalan hamuru da buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  11. Kalan hamurları önceden yağlayıp unladığımız kalıba eşit şekilde yerleştirelim.
  12. Çatalla delikler açalım.
  13. Vişne sosunu buzluktan çıkardığımız bezeyi tartın üzerine dökelim ve rendeleyelim.
  14. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
  15. Fırından çıkardığımızda soğuduktan sonra bir kaç saat buzdolabında dinlendirelim.
  16. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun :)).

Kirazlı pasta

  • börek tarifi
  • Kesikler
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Kek
  • Urfa yemekleri
  • Kiraz
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Herkesin aradığı kartopu pastası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın