yaban mersinli peynirli turta

Yabanmersinli Cheesecake Tarifi Malzemeler

taban için

  • 131 gr etli fiğ bisküvi
  • 60 gram tereyağı
  • 1 su bardağı fındık veya ceviz

krema için

  • 2 paket labne peyniri 400 gr
  • Bir paket krema 200 ml
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 limon kabuğu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

sosu için

  • 125 gr yaban mersini
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • yarım limon suyu

yukarı;

  • Beyaz çikolata
Böğürtlenli cheesecake tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle tabanın tereyağını eritip içine fiğ ve cevizleri ekliyoruz sonra bir rondodan geçirip karıştırıyoruz.
  2. Kelepçeli kek kalıbının altına yayıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  3. Bu sırada kremamıza iki poşet labneyi çırpıyoruz, üzerine kremayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Ardından şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  5. İyice karıştırdıktan sonra kremalı karışımı kek kalıbımızdaki temel harca ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecede bir saat pişiriyoruz.
  6. Krema olgunlaştıktan sonra fırının kapağını yarıya kadar açıp bir saat içinde dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. Bu sırada yaban mersini sosumuz için yaban mersini ve suyu tencereye alıp önce blenderdan geçiriyoruz ardından diğer malzemeleri ekleyip ocağa alıyoruz.
  8. Kaynattıktan sonra üzerine kremayı koyup bir gün buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazırdır. 🙂
  9. Kek kalıbını folyo ile sardım (yanları kararmasın diye)
  10. Fırının altına bir kaba su koydum (çatlamasın diye)

Resimlerle yaban mersinli cheesecake tarifi

Yabanmersinli Cheesecake yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın