Yabanmersinli Cheesecake Tarifi Malzemeler
taban için
- 131 gr etli fiğ bisküvi
- 60 gram tereyağı
- 1 su bardağı fındık veya ceviz
krema için
- 2 paket labne peyniri 400 gr
- Bir paket krema 200 ml
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 limon kabuğu
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
sosu için
- 125 gr yaban mersini
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- yarım limon suyu
yukarı;
- Beyaz çikolata
Böğürtlenli cheesecake tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle tabanın tereyağını eritip içine fiğ ve cevizleri ekliyoruz sonra bir rondodan geçirip karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kek kalıbının altına yayıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Bu sırada kremamıza iki poşet labneyi çırpıyoruz, üzerine kremayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Ardından şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin.
- İyice karıştırdıktan sonra kremalı karışımı kek kalıbımızdaki temel harca ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecede bir saat pişiriyoruz.
- Krema olgunlaştıktan sonra fırının kapağını yarıya kadar açıp bir saat içinde dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada yaban mersini sosumuz için yaban mersini ve suyu tencereye alıp önce blenderdan geçiriyoruz ardından diğer malzemeleri ekleyip ocağa alıyoruz.
- Kaynattıktan sonra üzerine kremayı koyup bir gün buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazırdır.
- Kek kalıbını folyo ile sardım (yanları kararmasın diye)
- Fırının altına bir kaba su koydum (çatlamasın diye)
Resimlerle yaban mersinli cheesecake tarifi
Yabanmersinli Cheesecake yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]