Yağ Sirkesi ile Karışık Fasulye

Yağlı Sirkeli Kuru Fasulye İçin,

Öncelikle fasulyeler iyice yıkanır ve süzülür.

Diğer yandan domates ve sarımsakların kabukları soyulup doğranır.

Fasulyeler ayıklanır ve doğranır.

Geniş bir tencereye sıvı yağ, sirke, tuz, limon tuzu ve 1 su bardağı suyu ekleyin.

Kaynayınca fasulyeler dökülür ve kavrulur.

Rengi dönünce domates, sarımsak ve biber eklenir.

Suyu çektiği için yavaş yavaş su ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir.

Suyun hepsini birden eklemiyoruz yoksa kaynayıp dağılır.

Yemek yerken kontrol edin, fişe hafifçe dokunarak pişip pişmediğini kontrol edin.

Hemen sıcak kavanozlara alınır ve ağızları yıkanır.

Kullanılmayan bir kapakla kapatılıp ters çevrilmiştir.

Bir gün bu şekilde tutulurlar.

1. gün sonunda normale döner ve güneş görmeyen serin bir yerde saklanır.

İster açın ister ızgara yapın çok lezzetli oluyor 😋😋

Yağ Sirkeli Taze Fasulye Turşusu hazır..

yemek istiyorum ⭐️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın