Yağlı ve Sirkeli Kapya Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kg kapya biber
- 4 adet acı biber (isteğe bağlı)
- 2.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı zeytinyağı
- 2.5 su bardağı sirke
- 1 demet maydanoz
- 2 küçük baş sarımsak (sarımsak büyükse bir tane yeter)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
Sirke yağı ile kapya biber turşusu nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kapya biberinin içini temizleyip yıkayalım ve ardından çok küçük olmayacak şekilde kare şeklinde keselim.
- Büyük bir tencereye su, sirke, zeytinyağı, kırmızı biber, şeker ve tuzu koyun ve kaynatın.
- Kaynayan sosa doğranmış kapya biberi ve acı biberi ekleyelim.
- Sirke karışımı kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatın.
- Ardından ince kıyılmış maydanoz ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
- Kavanoz ve kavanozların kapaklarını sıcak suda yıkayıp kurulayalım.
- Haşlanmış biberleri sıcak sıcak kavanozlara paylaştıralım ve ağzını sıkıca kapatalım.
- Kavanozları bir bez parçasının üzerine ters çevirelim, rulo yapalım ve bir gece bekletelim.
- Ardından serin ve karanlık bir yerde saklayın.
- Kavanozu açtıktan sonra buzdolabına kaldıralım. Afiyet olsun.
Resimli Sirkeli Kapya Biber Turşusu Tarifi
Sirke Yağlı Kapya Biber Turşusu İlk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]