Yağ ve sirke ile kapya biber turşusu

Yağlı ve Sirkeli Kapya Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg kapya biber
  • 4 adet acı biber (isteğe bağlı)
  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı sirke
  • 1 demet maydanoz
  • 2 küçük baş sarımsak (sarımsak büyükse bir tane yeter)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
Sirke yağı ile kapya biber turşusu nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kapya biberinin içini temizleyip yıkayalım ve ardından çok küçük olmayacak şekilde kare şeklinde keselim.
  2. Büyük bir tencereye su, sirke, zeytinyağı, kırmızı biber, şeker ve tuzu koyun ve kaynatın.
  3. Kaynayan sosa doğranmış kapya biberi ve acı biberi ekleyelim.
  4. Sirke karışımı kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatın.
  5. Ardından ince kıyılmış maydanoz ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
  6. Kavanoz ve kavanozların kapaklarını sıcak suda yıkayıp kurulayalım.
  7. Haşlanmış biberleri sıcak sıcak kavanozlara paylaştıralım ve ağzını sıkıca kapatalım.
  8. Kavanozları bir bez parçasının üzerine ters çevirelim, rulo yapalım ve bir gece bekletelim.
  9. Ardından serin ve karanlık bir yerde saklayın.
  10. Kavanozu açtıktan sonra buzdolabına kaldıralım. Afiyet olsun.

Resimli Sirkeli Kapya Biber Turşusu Tarifi

Sirke Yağlı Kapya Biber Turşusu İlk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın