Yağlı Balık Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Balık Biber Turşusu Tarifi, Yağlı Balık Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Acı sevenler için yağlı balık biberi turşusu yapıyoruz

Balık biberleri güzelce yıkıyoruz, sap kısımlarını elimizle koparıyoruz

Sarımsak kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz

Kalın tabanlı bir tavayı ocağa alıp ısıtıyoruz

Balık biberleri üzerine koyup başka bir tavayla üzerine 3 sn kadar bastırıyoruz, üzerine uygulanan baskıyla biberler közleniyor, diğer yüzünü bir maşa yardımıyla çevirip aynı işlemi uyguluyoruz

Közlenmiş biberleri bir tabağa alıyoruz

Bir tencereye 1 su bardağı su, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı sirke,tuz,şeker ve sarımsağı ilave edip kaynatıyoruz

Kaynayan suya biberleri alıp ara ara karıştırarak biberler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz

1/2 limon suyu ilave edip karıştırıyoruz

Sıcak sıcak kavonazlara doldurup kapağını kapatıp ters çevirerek üzerini ortuyoruz

1 gün sonunda serin bir yerde muhafaza ediyoruz

Yağlı Balık Biber Turşusu hazır, afiyet olsun 😋.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın