Yağlı Kağıt Üzerinde Aromasız Hamsi Tava Tarifi için,
Hamsilerin başlarını kesip içini temizleyelim.
3-4 kez yıkadıktan sonra suyunun iyice süzülmesini bekleyelim.
Bir tavaya yağlı kağıt koyup biraz dışarı çıkacak şekilde yuvarlak keselim.
Üç veya dört kat yağlı kağıtta buharın çıkması için kürdan ile delik açalım.
Bir kaseye mısır unu ve tuzu dökelim, karıştırıp balığın tüm parçalarını mısır ununa bulayalım.
Balıklar pişerken küçüleceği için tavaya sıkıca koyalım.
üzerine sıvı yağ dökelim
İkinci yağlı kağıdı kesip balığın üzerine yerleştirelim ve tüm yağlı kağıtların kenarlarını katlayarak kapatalım.
Aynı şekilde üstte yağlı kağıtta üç veya dört delik açalım ki buhar da şişle çıkabilsin.
Balık tavasının kapağını kapatalım
Ocaktan alıp orta ateşte her tarafı aynı şekilde kızaracak şekilde pişmeye bırakalım.
Alt tarafı kahverengi olunca ters çevirelim ve diğer tarafının da güzel bir kırmızı olması için aynı şekilde pişirelim.
Kişi sayısına göre miktarı ayarlayabilirsiniz.
Hepsi bu, keyfini çıkarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]