Yağlı kağıtta kızarmış palamut tarifi malzemeleri
- 2 meşe palamudu
- tuz
- Mısır unu
- Tercih edilen baharat
yağ geçirmez kağıt
Yağlı kağıtta kızarmış palamut tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Temizlenmiş palamutları yaklaşık bir buçuk veya iki parmak kalınlığında halka şeklinde kesiyoruz (bu işlemi balıkçıya da yaptırabilirsiniz).
- Tuzlu mısır unu içinde kıyılmış balık buluyoruz. (Ayrıca karabiber gibi sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.)
- Yağlı kağıt üzerine tepsinin büyüklüğüne göre yayın. Üzerine fındık büyüklüğünde tereyağını ekleyin. (Resimde gösterildiği gibi.
- Üzerine bir yağlı kağıt daha koyup kenarlarından sıkıca büküyoruz.
- Yağlı kağıdın ortasını delip açtığımız delikten biraz yağ damlatıyoruz. (Balık buğulamasın ve gevrek olmasın diye kazdık.)
- Son olarak yağlı kağıda çevirmesi kolay olacağı için her iki tarafı ve arkasını pişiriyoruz ve hepsini tek tek çevirmenize gerek yok. Ve balığınız hazır, afiyet olsun 🙂
Fotoğraflı yağlı kağıt üzerinde kızarmış palamut tarifi
“Yağlı kağıt üzerinde kızarmış ceviz” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]