Yağlı ve iki peynirli anne hamuru

Yağda peynirli mam ekmek tarifi için malzemeler

hamur için

  • 2 yumurta (bir sarısında)
  • 3 su bardağı un
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım su bardağından fazla sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz ve toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım karbonatlı çay
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

üzerine:

  • 1 yemek kaşığı sarı susam
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • Yumurta sarısına eklenir.
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

içeri:

  • Küçük bir kase sert beyaz peynir
  • Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

İki peynirli anneye yağlı börek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Derin bir kaba unu koyalım, ortasına bir su birikintisi yapalım.
  2. Daha sonra yumurtayı kıralım ve diğer yumurtanın beyazını koyalım.
  3. Yüzüne tuz, şeker ve un serpin.
  4. Ortasına yoğurt ve sıvı yağı koyun.
  5. Kabartma tozunu koyalım.
  6. Üzerine karbon koyalım.
  7. Limon suyunu dökelim.
  8. Daha sonra hamuru ortasından yoğurun.
  9. Çok zor olmayan bir hamur elde edelim.
  10. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayıp bastıralım.
  11. Ortasına peynirli karışımdan bir tatlı kaşığı koyup üzerini kapatalım, börek şekli verelim ve üzerini kapatalım.
  12. Yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim.
  13. Yağ ile çırpılmış yumurta sarısının üzerine sürün.
  14. Üzerine çörek otu ve susam serpelim.
  15. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirelim afiyet olsun.

Resimli yağlı ve iki parça peynirli anne böreği tarifi

  • (yağ ile)
  • o
  • tatlı tarifi
  • a kadar
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • çörek
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

dereotu böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın