Yağsız Fırında Pasta Nasıl Yapılır?
Öncelikle unu bir karıştırma kabına alalım.
Üzerine yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğimizde hamuru 3-4 bezeye ayırıyoruz.
Her beze bir yemek tabağı büyüklüğünde 1/2 cm’dir. Kalın bir rulo ile açalım.
Bir kesici aletle veya bardağın kenarıyla etrafını keselim. (Formu kullanabilirsiniz. Ben öyle yaptım)
Hamurumuzu çok kızdırılmış yağa atalım, bir ileri bir geri çevirelim.
Kalan parçaları toplayalım ve tekrar inşa edelim.
Yağ tutmadığı için çok önemlidir.
Afiyet olsun. 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]