Yağsız tatlı un


Yağsız Katı Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay kaşığı un
  • 1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

şerbet

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker (şekeri isteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya

Yağsız un tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Süt, su ve şekeri bir kaba alıp eriyene kadar karıştırın.
  2. Ocağa alıp orta ateşte kaynatıp ocağa alın.
  3. Yağı ve unu bir tencereye alıp ocakta orta ateşte sürekli karıştırın.
  4. Unu altın rengi alana kadar kavuralım ve istediğiniz renk alınca altını kısalım.
  5. Vanilyayı 5 şerbete ekleyip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş helvanın içine dökelim ve bir yandan hızlıca karıştırmaya devam edelim.
  6. Helva şerbeti çekene kadar bu işleme devam edelim.
  7. Helvayı dilediğiniz gibi servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Fotoğraflı yağsız helva tarifi

  • (yağsız)
  • tatlı tarifi
  • Helva
  • kalın
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

portakallı ıslak kek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın