Yan Tarif

Yan Yana (Yan yana) Sır Nasıl Yapılır?

K. Maraş yöresinin muhteşem lezzeti. Yapımı kolay lezzetli bir fırın yemeğidir.

Eli Flank (Yan ve Yan) Yemek tarifi için önce kıyılmış et ve kuyruk yağını bir karıştırma kabına alalım. Tuz, yağ ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Kapat ve yatak odasına koy. 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Kuzu kullandım. Etiniz çok sertse pişirebilirsiniz. Hindistan cevizi yağını sevmiyorsanız, bunun yerine tereyağı kullanabilirsiniz.

Yapraklarını soyup yıkayalım. Soğanı, domatesi ve biberi iri doğrayın. Patatesleri küçük küpler halinde kesin. Patates onların sevdiği şeydir, isteyenler sevmez. Arpacık soğanı da soğanda kullanabilirsiniz. Sarımsakların hepsini koyalım. Bunu ikiye ayıralım.

Patateslere tuz, baharat ve yağı ekleyip karıştıralım. Bazı sebzelere biraz tuz ve yağ ekleyebilirsiniz.

Sebzeleri bir güveç tepsisinin veya normal tepsinin kenarına yerleştirin. Ortasına eti koyalım. Üzerine 1/2 su bardağı su dökün. Yağlı kağıdı elimizle ezip yıkayalım.

Tepsiye koyalım. 250 dereceye kadar ısıtılmış fırında yarım saat pişirelim.Ardından kağıdı alıp 15 dakika altın rengi alana kadar pişirelim. Yanında pide, ekmek veya pilav ile servis edelim.

Yemeklerimiz Eli Böğür’e (Yan Yana) gönderilmeye hazır. Afiyet olsun. 🌺

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın